Sivut

maanantai 16. marraskuuta 2009

TIETOA SUOMESTA


Suomesta on kattavat ulkomaanyhteydet.

5. 1. Lentokoneella

Ulkomaan lentoliikenteen solmukohdista ylivoimaisesti tärkein on Helsinki-Vantaan kenttä, josta Finnair ja Blue1 pyörittävät toimintaansa ja jonne monet muutkin yhtiöt lentävät. Suoria lentoja [1] ei kuitenkaan joka paikkaan ole, joten usein on vaihdettava konetta esim. Kööpenhaminassa (SAS), Frankfurtissa (Lufthansa) tai Lontoossa (British Airways).

Hyvänä kakkosena tulee Tampere, joka on Ryanairin [2] Suomen lentojen keskus. Ryanairillä pääsee kyllä halvalla, mutta palvelu on hintansa veroista. Muita halpalentoyhtiötä tulee ja menee jatkuvasti, kts. Euroopan halpalentoyhtiöt.

Turusta ja Vaasasta on myös rajoitettuja ulkomaanlentoja, lähinnä Tukholmaan ja Kööpenhaminaan.

Air Baltic [3] lentää Riikaan Helsingin lisäksi Tampereelta, Oulusta, Kuopiosta ja Turusta, josta pääsee myös suoraan Gdanskiin halpalentoyhtiö Wizz Airilla [4].

5. 2. Junalla

Suomesta on suoria ulkomaanyhteyksiä vain Pietariin ja Moskovaan. Ruotsiin ei pääse junalla, mutta monet junaliput (esim. InterRail) kelpaavat busseihin Kemin ja Luleån välillä.

5. 3. Autolla

Autolla pääsee kaikkiin naapurimaihin Ruotsiin, Norjaan sekä Venäjälle.

5. 4. Bussilla

Helsingistä on bussiyhteys Pietariin. Lapista on bussiyhteyksiä Norjaan ja Ruotsiin.

5. 5. Laivalla

Suomesta on lukuisia laivayhteyksiä naapurimaihin.

5. 5. 1. Ruotsi

5. 5. 2. Saksa

5. 5. 3. Viro

Helsinki-Tallinna:

5. 6. Ahvenanmaa

5. 6. 1. Muut

Latviaan, Liettuaan tai Puolaan ei ole säännöllistä reittiliikennettä, mutta erityisesti kesäisin järjestetään satunnaisia risteilyjä.

6. Liiku

Suomi on maa, joka on hajautunut suuriin keskuksiin ja harvaan asuttuun maaseutuun. Suurissa keskuksissa on verraten hyvätasoinen julkinen liikenne. Suurempien kaupunkien välillä on kattava tarjonta junilla, busseilla ja lentokoneilla. Suurten keskusten ulkopuolisessa Suomessa pääkulkumuoto on henkilöauto, mutta suurimpaan osaan pienemmistäkin paikoista on silti mahdollista matkustaa joukkoliikenteellä hyödyntäen kattavaa kaukoliikenteen bussiverkostoa.

  • Matka.fi - Koko Suomen joukkoliikenteen reittiopas, hakee aikataulut osoitteiden perusteella
  • Matkahuolto.fi - Kaukoliikenteen linja-autoaikataulut ja hinnat
  • VR - Junayhteydet Suomessa

7. Puhu

Suomessa puhutaan suomea erinomaisesti Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Vaikka ahvenanmaalaiset puhuvat suomea eivät he aina mielellään sitä puhu, sillä jotkut heistä olettavat suomalaisten puhuvan vain ruotsia heille, mutta esim. englantia ahvenanmaalaiset puhuvat mielellään. Englantia ymmärretään kaikkialla Suomessa ja yhä enemmän kasvavan matkailun myötä englannin kielen asema lisääntyy.

8. Osta

8. 1. Hintataso

Kansainvälisellä mittapuulla Suomi on kallis maa.

9. Syö

Paikallisiin erikoisuuksiin kuuluu mm. mustamakkara Tampereella, kalakukko KuopionLapissa. seudulla sekä poronkäristys

10. Juo

Suomessa vesijohtovesi on niin puhdasta, että sitä voi juoda sellaisenaan. Lapissa useimmat tunturipurot ovat juomakelpoisia, eikä vettä tarvitse välttämättä puhdistaa tai keittää ennen käyttöä. Retkeilijät juovat yleisesti järvi- ja jokivettä muuallakin Suomessa. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä lääketieteellisesti suositeltavaa.

11. Nuku

Melkein jokaisesta kuntakeskuksesta löytyy ainakin yksi hotelli tai muunlainen majoitusliike. Hotelliketjujen hotellit sijaitsevat suurissa kaupungeissa tai laskettelukeskusten yhteydessä.

12. Opiskele

13. Työskentele

14. Pysy turvassa

Suomi on maailman turvallisimpia maita.

Katso rikostilastoja: http://www.nationmaster.com/red/country/fi-finland/cri-crime&all=1

15. Pysy terveenä

Suomi on alkanut panostaa enemmän myös hyvinvointi-matkailuun.

16. Kunnioita

Suomalaiset ovat ystävällisiä ihmisiä, jotka ottavat mielellään turisteja vastaan ja auttavat heitä. Vieraiden seurassa suomalaiset ovat aluksi varautuneita, mutta tutustumisvaiheen jälkeen luonteeltaan välittömiä, luotettavia ja melko suorasanaisia.

17. Ota yhteyttä

Suomessa on melkein koko maan kattava GSM-verkko ja suuremmissa taajamissa myös 3G-verkko. Puhelut ovat edullisia.

1 kommentti:

  1. kiinnostavaa tietoa!kaikkea en tiennyt etukäteen!itse matkustan vain yleensä Bussilla täälä suomessa.esim seuraava matkani on vantaalle.laivalla mulle tulee huono olo.lentokoneella en uskaltaisi matkustaa ja se on mun rahavaraan liian kallista.junalla en taas ole tottunut matkustamaan.paljon kiinnostavaa tekstiä sulla tästäkin aiheesta.oot tehnyt näin pitkän kirjotuksen ,joka on tosi hyvä ja osaat hienosti kirjottaa asioita ja tietoa!

    VastaaPoista